Združenje za Digitalno umetnost

Čeprav se člani izogibamo statusu združenja na fizični lokaciji, nismo namišljena ali teoretično-vizionarska skupnost, saj delujemo v sočasju! Izmikamo se času, preziramo minljivost in poudarjamo vse okoliščine, ki jih preveva Imanentni, Vseprisotni, Transcendentni Duh, alias Ultimativni Tkalec Sanj, ki so mu podvrženi vsi prostorsko-časovni dogodki na tem svetu.

 

Manifest vzpodbujanju digitalnega nadrealizma

Potovanje v Času

Začetki in zametki digitalnih aspiracij pripadajo Terra Vayú, nato preimenovani v Abbildungen Varieté. Skupina umetnikov, ki raziskuje področje modernega ekspresionizma, nadrealizma, sintetizatorjev in ritualne glasbe,  v osemdesetih letih. Abbildungen Varieté je bil poleg Laibacha drugo pomembno ime na jugoslovanski / slovenski alternativni sceni. Multimedijski performansi so bili odzivi na številne protislovne spiritualne in politične dogodke v prejšnjem stoletju.

O združenju za Digitalno Umetnost

Nikakor nismo bili nevidni; neobstoječi; neaktivni. Naše stvarjanje poteka v sočasju! In kar zadeva umetniško izražanje, smo bili, desetletja vedno latentno prisotni. Vzniknili  smo iz analognih glasbenih strojev in nadrealističnega slikarstva, čeprav na področju digitalne umetnosti neznani.

Digital Artwork association, je pričelo z svojo aktivnostjo, postopoma v času osamosvojitve Slovenije in je med leti 1980 in 2000 sodelovalo v seriji konceptualo-glasbenih performansih in razstavah.

Preostali člani so v tem času postali popolnoma skladen, homogen organizem. Koherentna simbioza trpežnega zemeljskega tkiva, prevlečenega z najfinejšimi, subtilnimi vlakni Kozmosa. Že desetletja se pri našem iskanju zanašamo na človekovo dobro voljo; stojimo za okoljskim aktivizmom, računalniško umetnostjo in prizadevanji po notranjem miru.
Sledljivi smo preko domen: www.digitalartwork.orgwww.digitalart-association.com; www.gaiasophia.org; www.imaginaryart.org; www.peacetraveler.org;
Združenje za digitalno umetnost deluje zamaskirano ali nevidno, vendar je potopljeno v njihova umetniška dela, ki si pridobivajo svoje življenje, neodvisno od umetnikov. Digitalna scenografija je namenjena preseganju časa in prostora in v imenu umetnikov nagovarja javnost.

Čeprav se člani izogibamo statusu združenja na fizični lokaciji, nismo namišljena ali teoretično- vizionarska skupnost. Prvenstvo dajemo velik poudarek fantastičnemu realizmu in transcendentalnemu, izmikamo se času, preziramo minljivost in upoštevamo vse okoliščine, ki jih prežema Imanentni, Vseprisotni, Transcendentni Duh, alias Tkalec Sanj, ki so mu podvrženi vsi prostorsko-časovni dogodki na tem svetu. 

Združenje za Digitalno Umetnost, je refleksija in odziv sodobnega prostora in časa, na neizprosne frekvence, ki jih proizvaja elektrificirano omrežje digitalnega sveta. Ustvarjalnost, ki je neizogibno zajeta in posneta v globalno, satelitsko mrežo thermosfere. Naš primarni aktivizem je najprej rezultat in posledica dobro optimizirane strojno-programske opreme in njenih renderingov.

Meta-Kretacije in Sočasje

Naša digitalna in računalniška scenografija je tudi ogledalo ekstremnega obdobja nasičenosti sodobnega časa. Uporabljamo kateri koli medij, kjer se koncepti in simbolika lahko prepletejo z nedoumljivo in veličastno dejavnostjo “Tkalca Sanj”. Čeprav obožujemo zmogljive računalniške delovne postaje, raje ostajamo promotorji in skrbniki še preostalih ekosistemov. Posledično se odzivamo premišljeno na temo krhke in vprašljive prihodnosti narave, ki nikoli ne bi smela postati predmet trgovanja.

Zavedamo se trenutne neizprosne “povezanosti” človeštva v obliki digitalne komunikacije, ki je tako nebistvena in površna. Posledično ostajamo asocialni, raje kot aktivni privrženci množičnih ritualov sodobne družbe, vsekakor pa nismo ekscentrični. Obožujemo dejstvo, da smo boemi digitalnega nadrealizma in aberacija sodobne umetnosti. V tem prizadevanju po priznanju,  prihodnost ostaja neregistrirana, nezabeležena in imaginarna.

Današnji člani najdejo “varno pribezališče” pri  Austrian Art AssociationZdruženje za Digitalno Umetnost ni samo sebi v namen. Cenimo vse simpatizerje, čeprav je zelo malo možnosti, da jih bomo kadarkoli spoznali, enako kot obožujemo Mati-Oče Zemljo in imaginarni svet, a ga nikoli ne posedujemo.
Radujte se! Razkošno uživajte! Prispevajte! Zapolnite prostor! Prerastite in Transcendirajte!

Članstvo

Članstvo pridobite s prošnjo za vaš kreativni doprinos, donacijo ali nakupom slik Digital Art Association. Vabljeni k kreativnim prispevkom v obliki vaše digitalne umetnosti ali/in člankov, ki so v duhu našega manifesta. Po pregledu vsebine novim članom omogočimo uredniški dostop in prodajo umetnin prek naše trgovine.

© 2023 DigitalArtwork Association

Vsaka vaša donacija je nagrajena v obliki DIGITALNE GRAFIKE po vašem izboru!

Pin It on Pinterest