Združenje za Digitalno umetnost

Čeprav se člani izogibamo statusu združenja na fizični lokaciji, nismo namišljena ali teoretično- vizionarska skupnost. Obstajamo v sočasju! Prvenstvo dajemo velik povdarek nadrealističnemu in transcendentalnemu, v vseh okoliščinah, ki jih preveva Imanentni, Vseprisotni, Transcendentni Duh, alias Ultimativni Tkalec Sanj, ki so mu podvrženi vsi prostorsko-časovni dogodki na tem svetu.

 

Manifest vzpodbujanja digitalne umetnosti

Potovanje v Času

Začetki in zametki digitalnih aspiracij pripadajo Terra Vayú, nato preimenovani v Abbildungen Varieté. Skupina umetnikov, ki raziskuje področje modernega ekspresionizma, nadrealizma, sintetizatorjev in ritualne glasbe,  v osemdesetih letih. Abbildungen Varieté je bil poleg Laibacha drugo pomembno ime na jugoslovanski / slovenski alternativni sceni. Multimedijski performansi so bili odzivi na številne protislovne spiritualne in politične dogodke v prejšnjem stoletju.

O združenju za Digitalno Umetnost

Nikakor nismo bili nevidni; neobstoječi; neaktivni. Mi ustvarjamo v sočasju! In kar zadeva umetniško izražanje, smo bili, desetletja stalno prisotni. Vzniknili  smo iz analognih glasbenih strojev in klasičnega slikarstva, čeprav na področju digitalne umetnosti neznani.

Digital Artwork association, je pričelo z svojo aktivnostjo v času osamosvojitve Slovenije in je med leti 1980 in 2000 sodelovalo v seriji konceptualo-glasbenih performansih in razstavah.

Preostali člani smo v tem času postali popolnoma skladen, homogen organizem. Koherentna simbioza trpežnega zemeljskega tkiva, prevlečenega z najfinejšimi, subtilnimi vlakni Stvarstva. Že desetletja se pri našem iskanju zanašamo na človekovo dobro voljo; stojimo za okoljskim aktivizmom, računalniško umetnostjo in prizadevanji po notranjem miru.
Sledljivi smo preko domen: www.digitalartwork.orgwww.imaginarysphere.comwww.metacreation.orgwww.afterearth.netwww.imaginaryart.org; www.peacetraveler.org;
V tem prizadevanju po priznanju, naša prihodnost ostaja neregistrirana, nezabeležena in imaginarna.

Čeprav se člani izogibamo statusu združenja na fizični lokaciji, nismo namišljena ali teoretično- vizionarska skupnost. Prvenstvo dajemo velik povdarek fantastičnemu realizmu in transcendentalnemu, v vseh okoliščinah, ki jih preveva Imanentni, Vseprisotni, Transcendentni Duh, alias Ultimativni Tkalec Sanj, ki so mu podvrženi vsi prostorsko-časovni dogodki na tem svetu.

Združenje za Digitalno Umetnost, je refleksija in odziv sodobnega prostora in časa, na neizprosne frekvence, ki jih proizvaja elektrificirano omrežje digitalnega sveta. Ustvarjalnost, ki je neizogibno zajeta in posneta v globalno, satelitsko mrežo thermosfere. Naš primarni aktivizem je najprej rezultat in posledica dobro optimizirane strojno-programske opreme in njenih renderingov.

Meta-Kretacije

Naša digitalna in računalniška scenografija je tudi ogledalo ekstremnega obdobja nasičenosti današnjega časa. Uporabljamo kateri koli medij, kjer se koncepti in simbolika lahko prepletejo z nedoumljivo in veličastno dejavnostjo “Ultimativnega Tkalca Sanj”. Čeprav obožujemo zmogljive računalniške delovne postaje, raje ostajamo promotorji in skrbniki še preostalih ekosistemov. Posledično se odzivamo premišljeno na temo krhke in vprašljive prihodnosti narave, ki nikoli ne bi smela postati predmet trgovanja.

Zavedamo se trenutne neizprosne “povezanosti” človeštva v obliki digitalne komunikacije, ki je tako nepomembna in površna. Posledično ostajamo asocialni, raje kot aktivni privrženci množičnih obredov sodobne družbe, vsekakor pa nismo ekscentrični. Obožujemo dejstvo, da smo boemi sodobnega nadrealizma.

Današnji člani najdejo “varno pribezališče” pri  Austrian Art AssociationZdruženje za Digitalno Umetnost ni samo sebi v namen. Cenimo vse simpatizerje, čeprav je zelo malo možnosti, da jih bomo kadarkoli spoznali, enako kot obožujemo Mati-Oče Zemljo in imaginarni svet a ga nikoli ne posedujemo.
Radujte se! Razkošno uživajte! Prispevajte! Zapolnite! Pa vendar! Prerastite in Transcendirajte!

Članstvo

Članstvo se pridobi: z lastništvom digitalne izkaznice Združenja za Digitalno Umetnost (Digital Artwork Association), z donacijo, nakupom grafik ali povabilom.

© 2021 DigitalArtwork Association

PODPRITE nas in prejmite lepo nagrado!

Vsaka vaša donacija je nagrajena v obliki DIGITALNE GRAFIKE (možnost brezplačnega prenosa)

Computer Art

Z vašimi osebnimi podatki ravnamo v skladu z EU zakonodajo.  Pravilnik o zasebnosti

Po oddaji obrazca se v potrditvenem sporočilo nahaja povezava za prenos datoteke!

(See checkout workflow for a basic Donate button)

Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: €10,00

Vse digitalne grafike na tej spletni strani so na voljo v naši spletni trgovini !

Pin It on Pinterest