Združenje za Digitalno umetnost

Čeprav se člani izogibamo statusu združenja na fizični lokaciji, nismo namišljena ali teoretično- vizionarska skupnost. Prvenstvo dajemo velik povdarek nadrealističnemu in transcendentalnemu, v vseh okoliščinah, ki jih preveva Imanentni, Vseprisotni, Transcendentni Duh, alias Ultimativni Tkalec Sanj, ki so mu podvrženi vsi prostorsko-časovni dogodki na tem svetu.

 

Manifest vzpodbujanju digitalne umetnosti

POTOVANJE V ČASU

Začetki in zametki digitalnih aspiracij pripadajo Terra Vayú, nato preimenovani v Abbildungen Varieté. Skupina umetnikov, ki raziskuje področje modernega ekspresionizma, nadrealizma, sintetizatorjev in obredne glasbe,  v osemdesetih letih. Abbildungen Varieté je bil poleg Laibacha drugo pomembno ime na jugoslovanski / slovenski alternativni sceni. Zgodnji multimedijski performansi so sprožili odzivi na številne protislovne spiritualne in politične dogodke v zprejšnjem stoletju.

O združenju za Digitalno Umetnost

Nikakor nismo bili nevidni; neobstoječi; neaktivni. Nasprotno, kar zadeva umetniško izražanje, smo bili, desetletja stalno prisotni. Vzniknili  smo iz analognih glasbenih strojev in klasičnega slikarstva, čeprav na področju digitalne umetnosti neznani.

Združenje Digital Artwork je bilo ustanovljeno po osamosvojitvi Slovenije in je med leti 1983 in 2002 sodelovalo v seriji konceptualnih studijskih, glasbenih performensih in slikarskih razstavah.

Preostali člani so v tem času postali popolnoma skladen, homogen organizem. Koherentna simbioza trpežnega zemeljskega tkiva, prevlečenega z najfinejšimi, subtilnimi vlakni Stvarstva. Že desetletja se pri našem iskanju zanašamo na človekovo dobro voljo; stojimo za okoljskim aktivizmom, digitalno umetnostjo in prizadevanjim za notranji mir.
Sledljivi smo preko domen: www.digitalartwork.orgwww.imaginarysphere.comwww.metacreation.orgwww.afterearth.netwww.imaginaryart.org; www.peacetraveler.org;
V tem prizadevanju po priznanju naša prihodnost ostaja neregistrirana, nezabeležena in imaginarna.

Čeprav se člani izogibamo statusu združenja na fizični lokaciji, nismo namišljena ali teoretično- vizionarska skupnost. Prvenstvo dajemo velik povdarek fantastičnemu realizmu in transcendentalnemu, v vseh okoliščinah, ki jih preveva Imanentni, Vseprisotni, Transcendentni Duh, alias Ultimativni Tkalec Sanj, ki so mu podvrženi vsi prostorsko-časovni dogodki na tem svetu.

Združenje za Digitalno Umetnost, je refleksija in odziv sodobnega prostora in časa, na neizprosne frekvence, ki jih ustvarja elektrificirani digitalni svet, saj je popolnoma in neizogibno zajeto in vključeno v globalno mrežo. Naš primarni aktivizem je najprej rezultat in posledica dobro optimizirane strojno-programske opreme in njenih renderingov.

Metakretacije

Naša digitalna scenografija je tudi ogledalo ekstremnega obdobja nasičenosti današnjega časa. Uporabljamo kateri koli medij, kjer se koncepti in simbolika lahko prepletejo z nedoumljivo in veličastno dejavnostjo “Ultimativnega Tkalca Sanj”. Čeprav obožujemo zmogljive delovne postaje, raje ostajamo promotorji in skrbniki še preostalih ekosistemov. Posledično se odzivamo premišljeno na temo krhke in vprašljive prihodnosti narave, ki nikoli ne bi smela postati predmet trgovanja.

Zavedamo se trenutne neizprosne “povezanosti” človeštva v obliki digitalne komunikacije, ki je tako nepomembna in površna. Posledično ostajamo asocialni, raje kot aktivni privrženci množičnih obredov sodobne družbe, vsekakor pa nismo ekscentrični. Obožujemo dejstvo, da smo boemi sodobnega nadrealizma.

Današnji člani najdejo “varno pribezališče” pri  Austrian Art AssociationZdruženje za Digitalno Umetnost ni samo sebi v namen. Cenimo vse simpatizerje, čeprav je zelo malo možnosti, da jih bomo kadarkoli spoznali, enako kot obožujemo Mati-Oče Zemljo in imaginarni svet a ga nikoli ne posedujemo. Radujte se! Razkošno uživajte! Prispevajte! Zapolnite! Pa vendar, Prerastite in Transcendirajte!

Članstvo

Članstvo se pridobi: z lastništvom članske izkaznice Združenja za Digitalno Umetnost (Digital Artwork Association membership card), z donacijo, nakupom grafik ali povabilom.

© 2021 DigitalArtwork Association

All Artworks, found on this website are available for download HERE!

SUPPORT Digital Artwork Assoc. and receive a nice reward !

Every donation is awarded in form of DIGITAL ART! (free download option) 

Computer Art

We protect all user data. No third parties are involved! See our Privacy Policy

After Form is submitted, download link is sent in confirmation message!

(See checkout workflow for a basic Donate button)

Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: €10,00

All Artworks found on this website are available at our ONLINE SHOP
We offer advertisement for Donors on social media  and our websites:
www.digitalartwork.orgwww.imaginaryart.org,  www.computerart.si,  www.peacetraveler.org, 
www.imaginationsphere.com, www.metacreation.org

 

Rubins Leonard

Rubins Leonard

DIGITAL ARTIST, ENVIRONMENTAL ACTIVIST, PEACE TRAVELER

Rubins is the creator of a very specific expression. His creations are manifested as surreal, fantasy scenographies of great power and expressiveness. Rubins seeks inspiration beyond the boundaries of ordinary perception, combining Cosmic and Earthly levels. Building upon the experience of Surrealism and Theosophy, the artist attempts to generate images digitally, out of fragments that are reflecting through deep introspection and sublime visions. His works fall into the category of the supreme value of Surrealism and Esoteric Arts. His artistic influences are Johfra, Abdul Mother Klarwein, Robert Venosa, Ernst Fuchs, some pioneers of Surrealism, and not to mention the great modern surrealist artists. In his long-lasting career, he participated in many exhibitions.
Find out more at: www.imaginaryart.org

%d bloggers like this: